tisdag 1 oktober 2013

Bärhjälp is the shit! #flyttips 2



10 september 2013
Är fortfarande, nu en vecka efter flytten, så glad och tacksam för den hjälp vi fick förra veckan. Hade blivit väldigt mycket svårare och jobbigare att flytta utan den.
Dels är det suveränt att få hjälp av ett gäng med långa armar och ben när det ska bäras större och otympligare möbler som soffor, garderober och byråer. Dessutom går det så mycket snabbare när man är några stycken.

Här kommer några fler tips kring just: Flyttdagen

Tips #1:
Ett mycket smart trick och bra tips som Pelle kom på om man inte har hiss är att ordna en bärkedja. Vi hade två personer, jag och pappa, i lägenheten som langade kartonger och annat till en person på trappavsats 2 som langade vidare till person på trappavsats 1 som langade till personer som bar ut till lastbilen. I lastbilen stod mamma och Pelles pappa och ordnade med stuvningen. Och vilken stuvning!!

Tips #2:
Ta hjälp av någon/ett par som vet hur man packar effektivt/stuvar. Är fortfarande fascinerad att vi fick med allt i en lastbil +en bil. Men det var inte mycket plats kvar i lastbil och bil. Väl stuvat, alltså!
Som jag skrev i förra inlägget Flyttips #1 så är det även suveränt bra att ha ett par superfantastiska föräldrar som kommer och hjälper en med det mest tråkiga som finns: Städningen. Med gemensamma krafter blev vi klara med även den på lördagen och kunde lämna lägenheten helt tom och skinande ren

Pappa putsar fönster.

Pelle gör rent balkongen.

Nu är det tomt!

Tomd walking-closet. Kommer att sakna den.

Hoho....hoho...hoho. Så tomt att det ekar.

Hejda Borås.



26 september
Har nu gått ytterligare några veckor sedan flytten och nu slutligen har vi börjat komma i ordning.
Mycket tack vare Pelle.
Har insett att jag inte gillar det här med att packa upp riktigt, blir så otroligt rastlös så fort jag tittar på en flyttlåda. Första dagarna gick det bra men därefter började det gå trögt.
Men nu, med gemensamma krafter och Pelles drivkraft att få bort alla kartonger så har vi nu i stort sett kommit i ordning. Till och med gardiner är uppsatta :-)
Ska nu bli kul att lära känna Eskilstuna lite mer. 

Kökslådor i fina färger.

Köksskåpet fick bli grönt.

Återvunna tidningar som ska till återvinningen. #recycling